Στα Χανιά από 2 έως 8 Ιανουαρίου 2017 θα γίνουν τα πανελλήνια πρωταθλήματα Κ20. Η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χανίων, και η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Χανίων – Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, ως συνδιοργανωτές, άχουν ήδη αρχίσει τις προετοιμασίες για τη διοργάνωση. Ο χώρος των αγώνων είναι ο ίδιος ακριβώς στον οποίο διεξήχθησαν τα αντίστοιχα πρωταθλήματα το 2013. Πρόκειται για το πανέμορφο Μεγάλο Αρσενάλι (το μεγαλύτερο από τα Ενετικά νεώρια), στο ωραιότερο σημείο της πόλης, στην καρδιά του Παλιού λιμανιού.

Η εμπειρία των αγώνων σε ένα χώρο με ιδιαίτερο και πολύ έντονο χαρακτήρα και ιστορία είναι πραγματικά ξεχωριστή.  Από το μεγάλο διπλό αψιδωτό παράθυρο (δίλοβο) της αίθουσας των αγώνων ατενίζοντας το κρητικό πέλαγος δεν χορταίνεις να βλέπεις τα κύματα να σπάνε πάνω στην φορτέτσα του λιμενοβραχίονα, στον επιβλητικό αιγυπτιακό φάρο στην άκρη του και ακριβώς απέναντι στο Ενετικό φρούριο του Φιρκά.

Η σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή και οι εγκαταστάσεις του ΚΑΜ, εγγυούνται για τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους αθλητές, για την καλύτερη προβολή και διαφήμιση του αθλήματος στο κοινό και στην πόλη, αλλά και για την ζωντανή μετάδοση ταυτόχρονα παρτίδων και εικόνας, ώστε να ζήσουν την διοργάνωση όλοι οι φίλοι του σκακιού όπου κι αν βρίσκονται.

Δείτε φωτογραφίες των αντίστοιχων Πανελληνίων αγώνων το 2013 στον  σύνδεσμο.