Ο​ Σ.Ο. ΣΑΧ Θεσσαλονίκης διοργανώνει το Διεθνές Τουρνουά «Βαρδάρης 2017»​ για 3η συνεχόμενη χρονιά​.

Φέτος,​ διοργανώνεται​ ​για πρώτη φορά​ κι ένα τουρνουά ερασιτεχνών σκακιστών​, ​με το οποίο φιλοδοξούμε να φέρουμε στις αγωνιστικές αίθουσες, ανθρώπους που παίζουν σκάκι διαδικτυακά ή με τους φίλους τους. Το τουρνουά των ερασιτεχνών θα είναι ράπιντ 5 γύρων, θα πραγματοποιηθεί μία μέρα πριν την έναρξη του «Βαρδάρη», δηλαδή στις 22 Φεβρουαρίου και ​μπορούν να συμμετέχουν ερασιτέχνες σκακιστές ή ενήλικες σκακιστές σωματείων με ΕΛΟ λιγότερο από 1300 (διεθνές ή ελληνικό)​.

Αρωγός αυτής της προσπάθειας είναι η ΕΡΤ3 που είναι ​και χορηγός επικοινωνίας του «Βαρδάρη». Με διαφημιστικά ​σποτ​ από το ραδιόφωνο, ​τηλεοπτική ​κάλυψη του τουρνουά​, live​ ​αναμετάδοση των αγώνων​,​ ​καθώς ​και σχολιασμό ​από​ WEB TV μέσω του Chess24​,​ υπάρχει η προσδοκία να μεταφερθεί ο παλμός του τουρνουά σε όλη την Ελλάδα.

Ο «Βαρδάρης» γίνεται παραδοσιακά μέσα στη Καθαρ​ά​ Δευτέρα (23 με 27 Φεβρουαρίου) και αποτελεί μια ωραία ευκαιρία να επισκεφτεί κάποιος την πόλη της Θεσσαλονίκης και να παίξει σε ένα πολύ ισχυρό τουρνουά.

​Αναλυτικές​ πληροφορίες​, καθώς και ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής ​για το τουρνουά​,​ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα​ :​ www.vardaris.com