Πέρασαν ήδη δέκα χρόνια από το πρώτο «οικογενειακό» τουρνουά των Σκακιστικών Συλλόγων Τριανδρίας. Προσφέροντας κάτι καινούργιο κάθε φορά, πασχίζοντας για το καλύτερο κάθε χρονιά, γιορτάζουμε φέτος το 10ο διεθνές Τουρνουά μας «μετακομίζοντας» πλέον στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ευελπιστούμε ότι το τουρνουά μας θα αποτελέσει σημαντικό γεγονός για την πόλη, αφού υποστηρίζεται και από ραδιοτηλεοπτικά μέσα όπως την ΕΤ3 ως χορηγό επικοινωνίας. Θα υπάρχουν, επίσης, ζωντανές αναμεταδόσεις των παρτίδων, ενημερωτικά δελτία Τύπου, πιθανόν και ζωντανός σχολιασμός από γνωστό GM σε μεγάλο διεθνές σκακιστικό site.

Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στο εξαιρετικό «ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ» (Νο 6)  στο καθιερωμένο μας ραντεβού το Πάσχα, από τη Δευτέρα 17 έως την Κυριακή 23 Απριλίου. Το Α΄ Γκρουπ, για σκακιστές με ΕΛΟ>1700, θα διεξαχθεί σε 9 γύρους· ήδη δηλώνουν συμμετοχή πολλοί αλλοδαποί σκακιστές και μάλιστα τιτλούχοι. Εκτιμούμε ότι το τουρνουά θα προσφέρει και νόρμες για την απόκτηση τίτλων. Στο πολύ ανταγωνιστικό, όπως πάντα, Β’ γκρουπ (7 γύροι, Τρίτη 18 με Κυριακή 23 Απριλίου) θα αγωνιστούν κυρίως οι πολλοί και ανερχόμενοι νεαροί σκακιστές της Θεσσαλονίκης (και όχι μόνο).

Για τους παλαιότερους σκακιστές, βέβαια, μια διοργάνωση στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης θυμίζει αμέσως τις ανεπανάληπτες ημέρες των δύο κορυφαίων σκακιστικών Ολυμπιάδων που διεξήχθησαν στην πόλη μας το 1984 και το 1988. Δύσκολα θα ξαναζήσει η πόλη εκείνη την σκακιστική αίγλη, το γεγονός όμως ότι θα παίξουμε και σε ορισμένα από τα τραπέζια που κατασκευάστηκαν τότε, είναι για πολλούς από εμάς συγκινητικό. Ωραίο θα ήταν να διοργανωθεί και μια έκθεση αναμνηστικού υλικού από τις δύο Ολυμπιάδες. Αν μαζέψουμε σχετικό υλικό, θα το επιχειρήσουμε.

Σας καλούμε όλους, λοιπόν, στο 10ο Διεθνές Τουρνουά των Σκακιστικών Συλλόγων Τριανδρίας. Για την προκήρυξη και πληροφορίες διαμονής μπορείτε να ενημερωθείτε στο site του τουρνουά: http://open.pat.gr/el/ και στον ιστότοπό μας www.pat.gr. Τις πρώτες συμμετοχές μπορείτε να τις δείτε εδώ:

Α΄ Γκρουπ: http://www.chess-results.com/tnr255002.aspx?lan=19

Β΄ Γκρουπ: http://www.chess-results.com/tnr255654.aspx?lan=19

Πληροφορίες και εγγραφές: Στ. Καφαντάρης, 6972916757, stefoxe@gmail.com

Ν. Μπατσής 6944647080, nbatsis@gmail.com

Κείμενο: Βασίλης Μπετσάκος