Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Άθλησης για Όλους 50+ (World Senior Games) με 15 διαφορετικά Αθλήματα έρχονται στην Ελλάδα από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου 2017.

Το Σκακι είναι ένα από τα αθλήματα των Αγώνων και θα λάβει χώρα στον χώρο της Λίμνης της Βουλιαγμένης το Σάββατο 10/6 και την Κυριακή 11/6. Το σκακιστικό τουρνουά θα είναι Rapid και είναι ανοιχτό σε όλους άνω των 50 ετών. Δείτε την προκήρυξη στην ιστοσελίδα του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ. Παράλληλα με τις αθλητικές δραστηριότητες υπάρχει και μια σειρά από κοινωνικές εκδηλώσεις στις οποίες οι συμμετέχοντες στα αθλήματα μπορούν επίσης να λάβουν μέρος.

Όσοι σκακιστές επιθυμούν ανα λάβουν μέρος και μένουν εκτός Αθηνών, μπορούν να επωφεληθούν και ειδικών τιμών σε πολλά ξενοδοχεία της Αττικής. Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.worldseniorgames.org/hospitality-gr.

Με ρεκόρ συμμετοχών αθλητών (περισσότεροι από 2500), οι προαναφερόμενοι Παγκόσμιοι Αγώνες έχουν τα χαρακτηριστικά ενός «Πράσινου» Αθλητικού-Πολιτισμικού γεγονότος «Άθλησης για Όλους», με σκοπό την παρακίνηση των πολιτών για την βίου άθληση.

Στο πλαίσιο του κοινωνικού προσανατολισμού, που πάντοτε έχουν οι Παγκόσμιοι Αγώνες Άθλησης για Όλους 50+, μέρος των εσόδων της διοργάνωσης θα διατεθεί στα Παιδικά Χωριά SOS.
Μπορείτε να εγγραφείτε  στην ιστοσελίδα των αγώνων www.worldseniorgames.org/register