23 Ιανουαρίου 2016
tragwdia23

Σήμερα στις 2 τα ξημερώματα ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαινε άγνωστος αριθμός προσφύγων-μεταναστών προερχόμενο από τα τουρκικά παράλια προσέκρουσε κάτω από άγνωστες συνθήκες στα βράχια στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου.

Σκάφος της δύναμης Frontex ανέσυρε 7 νεκρούς πρόσφυγες (έξι παιδιά και μια γυναίκα) και διέσωσε ένα κοριτσάκι, ενώ στην ακτή εντοπίστηκαν σώοι πρόσφυγες οι οποίοι όπως δήλωσαν οι ιδιοι είχαν καταφέρει κολυμπώντας να διασωθούν.

Στο ναυάγιο της Καλολίμνου εντοπίστηκαν 34 σοροί: 11 παιδιά, 16 γυναίκες, 7 άνδρες – Την Πέμπτη.

Δεν έχει εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων καθώς κάποιοι κάνουν λόγο για 50 συνολικά άτομα, άλλοι για 70 και άλλοι για 100.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το σκάφος που ναυάγησε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες φέρεται να έχει βυθιστεί σε βάθος πολλών μέτρων

Το απόγευμα της Τετάρτης, οι αρχές της ΠΓΔΜ ανέφεραν οτι θα ανοίξουν και πάλι το σημείο διέλευσης στην ουδέτερη ζώνη Ειδομένης-Γευγελής υπότην προϋπόθεση όμως οι ελληνικές αρχές να αναγράφουν στα υπηρεσιακά σημειώματα που χορηγούν στους πρόσφυγες την χώρα τελικού προορισμού τους.

Πηγή: (τα σάιτ)